#05 Ting du inte visste om mig


En till sak ni inte vet om mig... När jag var liten hade jag väl medel stora fötter. Vid 12-13 års
ålder hade jag storlek 39, vilket var underbart då min mor hade galet snygga skor och även hon hade samma storlek som mig. Detta utnyttjade jag till klimax när jag kom upp i 14-15 års åldern. Lånade och lånade hennes skor. Var riktigt najs! Okej, det var kanske inte så kul för henne som det var för mig..

När jag var 16 skulle jag konfirmeras.. Något ni också gjort kanske? Jag var inte direkt kristen. Eller jo.. Var det automatiskt då mamma och pappa var det och på den tiden och den åldern orkade jag inte riktigt bry mig.. Konfirmerade mig inte för gud och allt det där utan det var bara något jag gjorde.. kan ha vart för att alla i släkten gjort det..
Åter till det här med skor och fötter! "Dome dagen" Hahah nej, dagen då vi skulle konfirmeras närmade sig.. Mamma och jag var och shoppade köptes en vit kavaj från någon butik jag inte längre minns.. Jäkligt ful var den nu när jag tänker tillbaka! Och ett par vita byxor från Gina Tricot om jag minns rätt, vilket jag tror att jag gör.
Sedan skulle man ju ha något på fötterna.. Vi letade i timmar minns jag. Stackars mamma som hade en sån petig unge som mig! Tillslut hittade jag skorna, fatta lättnaden från mammas sida som hade sprungit in och ut i mängder av butiker. Prövade skorna i storlek 39. De passade inte!!
Gick ner till storlek 38.. De passade inte heller, de var för stora. Mamma och jag bara tittade på varann som två små frågetecken! Förvirrad som jag var tog jag förvirrat emot de andra paret från butiksbiträdet.. Storlek 37 då. Tro det eller ej. MEN de passade inte de heller!!

Vart ännu mer förvirrad och testade 36:ornal, passade perfekt! Och mamma och jag stirrade återigen på varann. Fatta butiksbiträdets tankar. Hon måste trott att vi bara drev? Eller att vi var något efterblivna? Så ja, jag gick från sko storlek 39 till 36. Som jag fortfarande har. Är tacksam för de dock, den storleken finns alltid kvar när man shoppar, jag kan köpa skor på barnavdelningen (om jag nu någon gång skulle få för mig att göra det då..)
Väldigt sjukt det här, inte visste jag att äns fötter kunde krympa! Någon som känner igen sig i detta eller vet hur och varför något sådant kan hända?

Kommentarer

Populära inlägg