Graviditets fettet. Gäller mig, min kropp sen år tillbaka. Jag har alltid..


Stod i duschen och insåg att jag är så enormt lyckligt lottad (beroende på hur man ser på det).

När jag var gravid var jag inte stor. Jag blev stor (i magen, främst) den näst sista månaden, 8 månaden. Nichole mitt lilla underbarn föddes och fettet som satt på magen,försvann snabbt, väldigt snabbt. Utan att jag behövde motionera eller äta någon speciell diet. Jag fortsatte äta det jag alltid har ätit vilket är dextrozol, mat, massa goda bullar och allt sånt där gott, jag är, har alltid vart och kommer alltid för bli gottgrisarnas gottegris!

Anledningen till att jag kom och tänka på detta att jag är lyckligt lottad - har haft tur, (är väl kanske ett bättre ord att använda?)

Är för att jag vet en hel del i min krets som så som mig har barn som kämpat och kämpar med sin motion och vikt minskning. Detta är något som pratas om väldigt mycket mellan de kvinnor runt om i Sverige, världen. En del har haft de tufft, galet tufft och vissa andra, som jag tex har haft det lätt. Är enormt tacksam över detta. Det gäller inte bara det här med graviditets fettet. Utan det gäller mig, min kropp sen år tillbaka. Jag har alltid kunnat äta vad jag vill när jag vill utan att det sker något synligt på kroppen! Men visst, min kropp inuti är nog inte lika vacker som den är på utsidan.. Det är jag klar över.Dock har jag en mening och tycker att man skall få äta precis vad man vill när man vill. Inte leva efter konstiga dieter, gå-ner-i-vikt-drycker mm. - Eat what you like, eat what makes you happy!
När jag stod i duschen insåg jag att min mage är så som den var innan jag blev gravid. Okej, mina fina magrutor är dock inte kvar inte så extremt synliga som de var innan. Men de finns där under de lilla lagret av fett som finns kvar efter förlossningen. Jag var hel choklad när jag stod där i duschen. Kollade på magen massvis med gånger, sträckte på mig riktigt ordentligt. Jag såg inte i syne, jag såg verkligheten. En fin liten platt mage i nästan, nästan samma skick som den var förr. Utan rutorna förstås.. Bristningarna fanns dock kvar men inte så fruktansvärt jätte mycket. Det blir helt enkelt till och fortsätta med mina konstiga matvanor och leva som jag alltid har gjort. Det ger ju sina resultat?!
Det bör de inte göra, det är ologiskt!

Det ända jag behöver göra nu.. (för att få  tillbaks rutorna) är att köra lite sit-ups under en viss period. Men kommer jag att orka det? Kommer jag säkerligen.

Dock så vet jag ett annat knep för att få rutor på magen. Knepet är väldigt enkelt för alla. Oavsett om du har barn eller inte. Det är något som kan göras på väg till skolan, jobbet, framför spegeln hemma mm. Vad är då knepet?

Jo: När du som förälder (tar de som exempel, lättast så) går med din barnvagn, försök att gå med så rak hållning som möjligt. Sträck på dig som bara den! Samtidigt som du spänner magen så mycket som det går.
Då mina vänner, tränas både magen generellt och rutorna kommer tillbaks! Den här metoden tar dock lite tid från person till person. Men det är ett skönt, enkelt och samtidigt som magen tränas får man en bra hållning på köpet!

Detta låter säkert jätte dumt...

  • Men jag vill tacka mina föräldrar och deras grymma gener!
  • Jag vill även tacka mina egna gener, som är så bra som gener kan vara
  • Sedan vill jag tacka mig själv som spelat basket och tränat i tidig ålder
    - Kanske var det de som förstärkte mina fina gener?

Kommentarer

Populära inlägg