Stop complaining and do something about it

Godmorgon, hoppas alla sovit lika gött som vi har gjort! Hemkommen efter att ha vart och lämnat lillen på dagis. Väntat på att Ica skulle öppna.. Haha det var jag och en gubbe med rullator som satt utanför och vänta i 10 minuter. Helt sjukt. Och så dog telefonen så kunde inte spela Snake utan fick sitta där och läsa samma skylt om blommor om och om igen..

När jag väl satt på bussen var det 2 kvinnor som satt på sätet bredvid den ena var kanske 50 och den andra i 30 årsåldern. Som dom tjöjta! Den 30 åriga kvinnan pratade om sin man om hur de skulle renovera köket och att det var så jobbigt med deras barn.. Hon sa även att en vän till henne och vännens man hade 2 flickor som skulle fylla 2år i december, att de också hade börjat renovera sitt kök. Men att de fick så jätte mycket hjälp från farfar,farmor,mormor och morfar. Att de bara kunde lämna över barnen till dom och att de hade det så lätt för sig. Hon sa även att hon med nästa unge inte skulle vara hemma så länge med barnet, max 1 år.
Hon var så trött på sina små barn att hon bara ville att de skulle gå på dagis hela dagarna, dag in och dag ut. Allt var så jobbigt tyckte hon. Och jag som satt där och lyssna på hela konversationen tänkte:
Men herregud sluta! Ni är ju 2 så jobbigt kan det väl inte vara!? Men då nämnde hon nånting om att deras lilla familj på pappa, mamma och barn inte hade fått det där flytet som man måste ha. Skaffa det då tänkte jag.. Okej visst det kan säkert vara jobbigt ibland, men då får man helt enkelt ta sig i kragen och göra något åt saken!? Hon har ju trots allt sin man som kan hjälpa henne. Om jag klarar av att göra allt det där hon gör ensam bör väl hon/dom också klara av det?

Kommentarer

Populära inlägg