Vi komma, vi komma från Pepparkakeland och vägen vi vandrat...

Jaaa.. Jag är lite efter angående denna nyheten. Men känner att jag bara måste skriva det jag tycker om detta, även om många redan gjort...

Vi komma, vi komma från Pepparkakeland och vägen vi vandrat tillsammans hand i hand etc...


Är en av många låtar vi alla vuxit upp i som bor och gått i skolan här i Sverige. Just denna låten är en är en av de alla jul låtarna som förknippar svenska julstämningen. Tycker absolut inte att låten är rasistisk på något viss. Den tillhör traditionen och skall helt enkelt inte förbjudas att sjungas.. Och att barnen i Laxå, nu vad skolan hette inte får vara pepparkaksgubbar. Är det löjligaste jag hört! Ofta att någon skulle ta illa vid angående detta? Jag gör inte det. Jag är svart, brun eller vad ni än väljer att kalla mig för och tar absolut inte illa uppNichole har gått runt och sjungit denna sången sen början av denna månad, lärt sig den från dagis och kommer att sjunga denna och många andra låtar under många många år framöver.

Det är ju som att förbjuda barnen, de små flickorna  att vara Lucia? Det är inte snällt mot de små pojkarna att inte få vara Lucior? Då kommer man in på jämställdhets  rågor.. Men det är inte de jag tänkte skriva om idag.. Ne, nu har Sverige gått förlångt! Är ni inte eniga om det? Man får inte sedan några år tillbaka sjunga Nationalsången.. Inte för att jag bryr mig om nationalsången, eller så.. Det jag menar är att jag tycker att det är fel av ett land att ändra på sina traditioner, traditioner som inte är 1 år gammal utan jätte gamla traditioner. Helt stört. Vet att detta land vi lever i tycker om att göra andra belåtna. Men att ändra hela sin historia på detta sätt är sorgligt. Och dessutom så sjungs det heller inte om bruna, bruna människor, alltså Afrikaner. Det sjöngs om pepparkaksdeg och att de råka föreställa människor är enligt mig bara slump? Det kunde lika gärna ha vart 3 bruna grisar? Åh att människor här i världen (speciellt) Sverige skall ta allting så seriöst.. Losen up! Jaja, vi kommer iallafall fortsätta att sjunga pepparkakssången och alla andra sånger. De är ju redan som in borrade i våra hjärnor! Va har ni för åsikter kring detta ?

Kommentarer

Populära inlägg