När ens barn säger ett av det fulaste orden man kan säga.

Vi satt i soffan tillsammans framför tv:n tittandes på Bolibompa (Måndags). Ni som har barn, ni vet det där programmet med slajm, nu vad det heter. Det var några minuter innan Nichole skulle gå lägga sig. Vi sitter alltid sådär och myser vid den tiden. Hon vet om att efter slajm programmet, men senast efter Lilla aktuellt att det är natten.

Så sa hon: "Mamma min lilla goding" Och klappade mig på kinden. Så sött! Något som inte var lika sött var ett ord hon sa, ett ord hon inte mena till mig givetvis.  Men ett ord på ett annat språk. Arabiska, Detta ord hon sa var inget snällt ord, inte alls! Frågan är om man skall kolla på translate hur det stavas eller bara låta bli att skriva ner det ordet. För det är så fult. En 2 snart 3 åring skall inte gå runt och säga sådana ord! Oavsett om det är på svenska eller vilket språk som helst. Vi gör så här. Ni får veta ordet. "Scharmotta" = slampa. Sa hon. Jag som vet vad detta ordet betyder vart i lite chock och förstod inte riktigt vart hon hade hört detta ifrån. Frågade henne lite försiktigt och hon sa då att det var en tjej på dagis, vars namn jag ej kommer att nämna här. Men i alla fall så började jag tänka. Hur kunde den här lilla kompisen till Nichole det här ordet? Var det kanske något vardags ord som förekom mycket i hennes familj? För vi är väl alla eniga om att barn i den lilla åldern inte bör kunna sådan ord? Inte min i alla fall.

Efter att ha frågat ut henne lite små försiktigt  inte så där all in för att inte väcka den där trots delen hos henne som skulle framkalla att hon sa just det ordet för att bara säga det och reta upp sin mor. Sa sedan till att man inte fick säga så. Och hon slutade som tur var.

Men det värsta är ju om vi nu skulle sitta på bussen till dagis, eller bara befinna oss på en allmänplats och hon säger, eller skriker ut ordet. Högt så att alla hör! Är dock inte så att alla skulle förstå sig på det ordet, men de som gör.. De skulle väl tänka i de banorna som jag tänkte angående den här lilla kompisen till Nichole som sagt det från början. Att jag var en ung och dålig mamma, som inte kan uppfostra mitt barn? Jag vet att jag är en bra mamma gör jag. Men själva grejen att folk tänker så?
Tog upp detta med en av fröknarna på dagis idag, jag var tydligen inte den ända föräldern som gjort det. Den här lilla flickan hade sagt något till en annan liten kille på dagis för några dagar sedan  Hans hemspråk var Arabiska och han vart tydligen jätte ledsen och tog illa vid. Enligt fröknarna. Men då de inte kan språket var det lite svårt för de att förstå sig på vad som hänt. De kommer i alla fall att ta upp det här med flickans föräldrar så får jag, alla föräldrar hålla tummarna på att det blir bättre. Helt sjukt hur dagens barns ordförord är så brett!!

Kommentarer

  1. MEN ÅÅÅÅH! Blir så himla arg på familjer som inte kan ta hand om sina barn ordentligt och sedan bara skickar barnen till dagiset så att de förstör för andra barn. Lärarna borde ta ett ordentligt snack med föräldrarna och de äldre syskonen och banka in lite vett i deras huvuden. Om inte vett, så i alla fall se till så att de är medvetna om hur de påverkar barnet.

    Vad ska lärarna göra åt detta nu då? Sa de att de skulle ha ett möte? Åtgärda det på något sätt?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg